- Beneficiile plantării însoțitoare
- Tipuri de plante însoțitoare
- Cum să alegi plantele însoțitoare
- Cum să plantezi plante însoțitoare
- Când să plantezi plante însoțitoare
- II. Beneficiile plantării însoțitoare
- III. Tipuri de plante însoțitoare
- IV. Cum să alegi plantele însoțitoare
- V. Cum să plantezi plante însoțitoare
- VI. Când să plantezi plante însoțitoare
- VIII. Greșeli comune de sadire însoțitoare
- VIII. Greșeli comune de sadire însoțitoare
- Întrebări frecvente spre actiune
Plantarea însoțitoare este o tehnică de grădinărit cine implică plantarea diferitelor tipuri de plante împreună spre a cauza un podoaba mai placut și mai regulat. Alegând cu grijă ce plante să crească careva lângă celălalt, grădinarii pot a compune grădini nu tocmai iele, ci și productive și sănătoase.
Beneficiile plantării însoțitoare
Există multe beneficii spre plantarea însoțitoare, inclusiv:
- Atragerea de insecte benefice și polenizatori
- Respingerea dăunătorilor
- Îmbunătățirea fertilității solului
- Distragerea atenției dăunătorilor de la plantele țintă
- Oferă umbră și adăpost
Tipuri de plante însoțitoare
Există multe tipuri diferite de plante însoțitoare cine pot fi folosite spre a cauza grădini iele și productive. Unele inde cele mai comune plante însoțitoare includ:
- Piciorul-cocosului si rosiile
- Soparlita și roșii
- Castraveți și nasturții
- Mazăre și fasole-japoneza
- Floarea soarelui și dovleceii
Cum să alegi plantele însoțitoare
Apoi când alegeți plante însoțitoare, este considerabil să luați în considerare următorii factori:
- Obiceiurile de creștere ale plantelor
- Cerințele lor de apă și nutrienți
- Susceptibilitatea lor la zacea și dăunători
Alegând cu grijă plantele însoțitoare, grădinarii pot a compune grădini nu tocmai iele, ci și productive și sănătoase.
Cum să plantezi plante însoțitoare
Când plantați plante însoțitoare, este considerabil să urmați acești pași:
- Alegeți un loc însorit în grădina dvs.
- Pregătiți solul săpând o groapă spre oricare plantă.
- Adăugați compost sau îngrășământ în sol.
- Puneți plantele în găuri și umpleți pământul din jurul lor.
- Udă bravo plantele.
Când să plantezi plante însoțitoare
Cel mai bun ceas spre a baga plante însoțitoare este primăvara, când vremea este caldă și solul este igrasios. Cu toate acestea, puteți baga și plante însoțitoare toamna, atâta anotimp cât le oferiți indeajuns anotimp spre a se pre-ciza înainte de venirea vremii de iarnă.
Odată ce plantele însoțitoare sunt stabilite, este considerabil să le îngrijiți corespunzător spre a vă a se implini că prosperă. Aceasta contine udarea lor în mod simetric, fertilizarea lor după cum este obligatoriu și protejarea lor de dăunători și zacea.
Există câteva greșeli comune pe cine grădinarii le fac apoi când vine invoiala de plantarea însoțitoare. Acestea includ:
- Plantarea împreună a plantelor incompatibile
- Nu udați plantele în mod simetric
- Nu fertilizați plantele după cum este obligatoriu
- Nu protejează plantele de dăunători și zacea
Î: Fiecare sunt unele inde cele mai comune plante însoțitoare?
R: Unele inde cele mai comune plante însoțitoare includ gălbenele și roșiile, matacina și roșii, castraveți și nasturtiums, mazăre și fasole-japoneza, floarea soarelui și pepene.
Î: Cum aleg plantele însoțitoare spre grădina mea?
R: Apoi când alegeți plantele însoțitoare, este considerabil să luați în considerare obiceiurile de creștere ale plantelor, cerințele lor de apă și nutrienți și susceptibilitatea lor la dăunători și zacea.
Î: Când este cel mai bun ceas spre a baga plante însoțitoare?
Cel mai bun ceas spre a baga plante însoțitoare este primăvara
Actiune | Caracteristici |
---|---|
Punere însoțitoare |
|
Flori însoțitoare |
|
Grădinărit |
|
Plante |
|
Flori |
|
II. Beneficiile plantării însoțitoare
Plantarea însoțitoare este o tehnică de grădinărit cine implică plantarea diferitelor tipuri de plante împreună spre a cauza un ambianta mai prielnic și mai operant spre oricare plantă. Există multe beneficii spre plantarea însoțitoare, inclusiv:
- Atragerea de insecte benefice și polenizatori
- Respingerea dăunătorilor
- Îmbunătățirea calității solului
- Oferă umbră și adăpost
- Îmbunătățirea aromei legumelor
Înțelegând beneficiile plantării însoțitoare, puteți a compune o grădină mai frumoasă și mai productivă, cine este mai ușor de îngrijit.
III. Tipuri de plante însoțitoare
Există multe tipuri diferite de plante însoțitoare cine pot fi folosite spre a îmbunătăți frumusețea grădinii tale. Unele inde cele mai comune tipuri de plante însoțitoare includ:
- Ierburi: Ierburile sunt o regim excelentă de a adăuga frumusețe și adiere grădinii tale. De similar, pot a protegui la respingerea dăunătorilor și la atragerea insectelor benefice. Unele inde cele mai bune ierburi spre plantarea însoțitoare includ busuiocul, menta broastei, rozmarinul și ciumurica.
- Flori: Florile sunt o regim frumoasă de a adăuga piparca și vigilenta grădinii tale. De similar, pot a protegui la atragerea polenizatorilor, cine sunt esențiali spre o grădină sănătoasă. Unele inde cele mai bune flori spre plantarea însoțitoare includ gălbenele, floarea soarelui și nasturtiums.
- Legume: Legumele sunt o regim excelentă de a adăuga nutriție și multi-lateralitate grădinii tale. De similar, pot a protegui la îmbunătățirea calității solului și la descurajarea dăunătorilor. Unele inde cele mai bune legume spre plantarea însoțitoare includ roșiile, ardeii și castraveții.
Apoi când alegeți plantele însoțitoare, este considerabil să luați în considerare isprava specifice ale fiecărei plante. De idol, unele plante au margine de ochean acoperit, în anotimp ce altele preferă intuneric parțială. Unele plante sunt rezistente la secetă, în anotimp ce altele necesită umezire regulată. De similar, este considerabil să luați în considerare dimensiunea fiecărei plante, ciuda nu doriți ca acestea să se alunge.
Alegând cu atenție plantele însoțitoare, puteți a compune o grădină frumoasă și productivă, cine este atât atractivă, cât și armonioasă.
IV. Cum să alegi plantele însoțitoare
Apoi când alegeți plantele însoțitoare, există câteva lucruri de cine mortis să aveți în fason.
- Luați în considerare isprava plantelor.
- Asigurați-vă că plantele se vor înțelege bravo împreună.
- Alegeți plante cine se vor a implini mutual aspectul.
Inspre a a banui mai multe spre alegerea plantelor însoțitoare, citiți ghidul nostru alegerea plantelor însoțitoare.
V. Cum să plantezi plante însoțitoare
Plantarea însoțitoare este o regim excelentă de a îmbunătăți sănătatea și productivitatea grădinii tale. Plantând diferite tipuri de plante împreună, puteți a compune un podoaba mai placut și mai regulat și, de similar, puteți a protegui la descurajarea dăunătorilor și a bolilor.
Inspre a baga plante însoțitoare, va a scociori să începeți dupa a a fixa plantele potrivite spre grădina dvs. Veți a fixa să alegeți plante cine se vor a implini mutual isprava, cum ar fi plante cine au cerințe similare de apă și lumină solară. De similar, veți a fixa să alegeți plante cine vă vor a protegui la descurajarea dăunătorilor și a bolilor.
Odată ce ați eminent plantele, va a scociori să vă pregătiți solul. Plantele însoțitoare ar a scociori să fie plantate într-un sol bravo drenat, imbelsugat în nutrienți. De similar, va a scociori să vă asigurați că solul dumneavoastră are pH-ul regulat.
Când sunteți parapanghelos să plantați plantele însoțitoare, va a scociori să săpați gropi cine au aceeași adâncime ca și globulele de rădăcină ale plantelor dvs. Va a scociori atunci să plasați plantele în găuri și să umpleți găurile cu pământ. Asigurați-vă că udați bravo plantele după sadire.
Plantele însoțitoare mortis distanțate în funcție de dimensiunea lor matură. Va a scociori să darui indeajuns spațiu spre ca plantele tale să crească fără a te supraaglomera unele pe altele.
Plantele însoțitoare mortis udate în mod simetric, mai eminent în perioadele secetoase. De similar, va a scociori să vă fertilizați plantele în funcție de isprava acestora.
Urmând aceste sfaturi, puteți baga cu reusita plante însoțitoare în grădina dvs. Plantarea însoțitoare este o regim excelentă de a îmbunătăți sănătatea și productivitatea grădinii tale și este, de similar, o regim excelentă de a cauza un podoaba mai placut și mai regulat.
VI. Când să plantezi plante însoțitoare
Cel mai bun ceas spre a baga plante însoțitoare a spanzura de plantele specifice pe cine le cultivați. Unele plante, cum ar fi anualele, pot fi plantate primăvara sau soala. Alte plante, cum ar fi plantele perene, pot fi plantate toamna sau sezonul alb.
Apoi când alegeți când să plantați plante însoțitoare, este considerabil să țineți spate de microclima din regiune dvs. Dacă locuiți într-un temperament prietenos, este eventual să puteți baga plante însoțitoare pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, dacă locuiți într-un temperament elevat, va a scociori să plantați plante însoțitoare în timpul sezonului prietenos.
De similar, este considerabil să luați în considerare casti de creștere a plantelor însoțitoare pe cine le cultivați. Unele plante cresc allegro, în anotimp ce altele cresc încet. Dacă plantați plante însoțitoare cine cresc în ritmuri diferite, va a scociori să le eșalonați plantarea, conj încât toate să ajungă la vitejie în același anotimp.
În cele din urmă, va a scociori să luați în considerare distanța inde plantele însoțitoare pe cine le creșteți. Unele plante au margine de mai indestulat spațiu decât altele. Dacă plantezi plante însoțitoare excesiv alaturi una de cealaltă, acestea vor competi spre resurse și s-ar a se cuveni să nu prospere.
Luând în considerare microclima, casti de creștere și distanța inde plantele tale însoțitoare, poți a fixa cel mai bun ceas spre a le baga spre rezultate optime.
VIII. Greșeli comune de sadire însoțitoare
Iată câteva greșeli comune pe cine oamenii le fac apoi când plantează însoțitor:
- Plantarea împreună a plantelor incompatibile
- Fără a ține spate de dimensiunea și obiceiul de creștere al plantelor
- Nu oferă indeajuns spațiu spre ca plantele să crească
- Nu udați plantele în mod simetric
- Nu fertilizați în mod simetric plantele
- Nu sunt plante împotriva dăunătorilor
Evitând aceste greșeli, vă puteți a se implini că eforturile de sadire însoțitoare sunt de reusita.
Greșeli comune de sadire însoțitoare
VIII. Greșeli comune de sadire însoțitoare
Există câteva greșeli comune pe cine oamenii le fac apoi când vine invoiala de plantarea însoțitoare. Iată câteva de evitat:
- Plantați împreună plante cine au energie diferite de apă.
- Plantați împreună plante cine au cerințe diferite de lumină.
- Plantați împreună plante cine sunt sensibile la aceiași dăunători sau zacea.
- Plantarea unor plante excesiv apropiate.
Evitând aceste greșeli obișnuite, puteți a protegui să vă asigurați că eforturile de sadire însoțitoare au reusita.
Î: Fiecare sunt unele greșeli comune de sadire însoțitoare?
R: Unele greșeli comune de sadire însoțitoare includ:
- Plantarea împreună a plantelor incompatibile
- Plantați excesiv multe plante împreună
- Nu udați prezentabil plantele
- Nu fertilizați prezentabil plantele
- Nu tăiați prezentabil plantele
Î: Fiecare sunt unele beneficii ale plantării însoțitoare?
R: Unele beneficii ale plantării însoțitoare includ:
- Atragerea insectelor benefice
- Respingerea dăunătorilor
- Îmbunătățirea calității solului
- Îmbunătățirea creșterii plantelor
- Cauza mai multe flori și fructe
Î: Cum aleg plantele însoțitoare?
R: Apoi când alegeți plante însoțitoare, există câteva lucruri de luat în considerare:
- Obiceiurile de creștere ale plantelor
- Cerințele de apă și nutrienți ale plantelor
- Susceptibilitatea plantelor la zacea și dăunători
- Atractia estetica a plantelor
Î: Cum plantez plante însoțitoare?
R: Când plantați plante însoțitoare, există câteva lucruri de reținut:
- Plantați împreună plante compatibile
- Spațiază în mod corespunzător plantele
- Udați plantele în mod simetric
- Fertilizează plantele în funcție de isprava lor
- Tundeți plantele după cum este obligatoriu
Î: Când plantez plante însoțitoare?
R: Cel mai bun ceas spre a baga plante însoțitoare a spanzura de climă și de plantele pe cine le cultivați. În ansamblu, cel mai bravo este să plantezi plante însoțitoare la începutul primăverii sau toamnei.
Î: Cum îngrijesc plantele însoțitoare?
R: Plantele însoțitoare necesită aceeași îngrijire ca oricare alte plante. Aceasta contine udarea, fertilizarea și tăierea. Cu toate acestea, este considerabil de reținut că unele plante însoțitoare pot a se purta mai multă sau mai puțină îngrijire decât altele.
Î: Fiecare sunt unele greșeli comune de sadire însoțitoare?
R: Unele greșeli comune de sadire însoțitoare includ:
- Plantarea împreună a plantelor incompatibile
- Plantați excesiv multe plante împreună
- Nu udați prezentabil plantele
- Nu fertilizați prezentabil plantele
- Nu tăiați prezentabil plantele
Plantarea însoțitoare este o tehnică de grădinărit cine implică plantarea diferitelor tipuri de plante împreună spre a cauza un podoaba mai placut și mai regulat. Alegând cu atenție ce plante să crească una lângă alta, puteți contribui la îmbunătățirea sănătății și productivității plantelor dvs., atrăgând totodată insectele benefice și respingând dăunătorii.
În iest paragraf, vom dialoga spre beneficiile plantării însoțitoare, spre diferitele tipuri de plante însoțitoare și spre cum să alegeți plantele potrivite spre grădina dvs. De similar, vă vom darui sfaturi spre cum să plantați, să îngrijiți și să recoltați plantele dvs. însoțitoare.
Astfel, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a îmbunătăți frumusețea, sănătatea și productivitatea grădinii dvs., plantarea însoțitoare este o opțiune excelentă de luat în considerare.
Întrebări frecvente spre actiune
Î: Fiecare sunt beneficiile plantării însoțitoare?
R: Există multe beneficii spre plantarea însoțitoare, inclusiv:
- Atragerea insectelor benefice
- Respingerea dăunătorilor
- Îmbunătățirea calității solului
- Îmbunătățirea creșterii plantelor tale
Î: Fiecare sunt diferitele tipuri de plante însoțitoare?
R: Există multe tipuri diferite de plante însoțitoare, dar unele inde cele mai comune includ:
- Piciorul-cocosului si rosiile
- Soparlita și roșii
- Castraveți și fasole-japoneza
- Mirtan și lavandă
Î: Cum aleg plantele însoțitoare potrivite spre grădina mea?
R: Apoi când alegeți plante însoțitoare, este considerabil să luați în considerare următorii factori:
- Dimensiunea și obiceiul de creștere al plantelor
- Cerințele de ochean și apă ale plantelor
- Rezistența la zacea și dăunători a plantelor
Luând în considerare cu atenție acești factori, puteți a fixa plante însoțitoare cine vor funcționa bravo împreună și vor a protegui la crearea unei grădini iele și productive.
0 cometariu